Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο κύκλος με τις μίζες και ο Καρατζαφέρης

 
H έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για την εμπλοκή του κ.Καρατζαφέρη σε οφσόρ εταιρίες, στις οποίες υπήρξε εισροή σημαντικών ποσών από αντιπροσώπους εξοπλιστικών προγραμμάτων, αν επιβεβαιωθεί, αποδεικνύει ότι οι περιβόητες προμήθειες για την αγορά όπλων είναι πολύ πιο εκτεταμένες από ότι μπορεί να υποθέσει κανείς.
Αποκαλύπτει επίσης ότι το ενδιαφέρον για τα "εθνικά" θέματα δεν στηρίζεται μόνο στον πατριωτισμό ,αλλά υποκρύπτει πιο πεζά και πιο ιδιοτελή κίνητρα.
Είναι γεγονός ότι ο κ.Καρατζαφέρης προσωπικά, αλλά και το κόμμα του εκδήλωνε σε κάθε ευκαιρία το ειδικό ενδιαφέρον  για τις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων. Ένα ενδιαφέρον ιδιαίτερα πιεστικό μάλιστα, ώστε να αναγκαστεί ο κ.Βενιζέλος να δηλώσει ως υπουργός Άμυνας  στις 28 Απριλίου του 2011 ότι ¨αν  και δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί ιδιωτικές συνομιλίες", να επισημάνει ότι όταν το επισκέφθηκε ο κ.Καρατζαφέρης " μου είπε να παραλάβω τα δύο υποβρύχια  και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται" . Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι  έβαλε τους βουλευτές του να του κάνουν ερωτήσεις για αυτό το θέμα.Είναι επίσης γεγονός ο  αρχηγός του ΛΑΟΣ λίγο πολύ υπερασπίστηκε τον κ.Τσοχατζόπουλο στη Βουλή ,ενώ είχε υπερασπιστεί και τις οφσόρ εταιρίες.

 Όπου υπάρχει καπνός λοιπόν φαίνεται ότι υπάρχει και φωτιά. Είναι πάρα πολλές συμπτώσεις μαζεμένες  καθώς και ένα συνεχές ειδικό ενδιαφέρον  για τα εξοπλιστικά προγράμματα για να θεωρήσει κανείς ότι στοχοποιείται αδίκως ένα πολιτικό πρόσωπο.

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη  ελπίζουμε ότι θα ρίξει άπλετο φως και σε αυτή την υπόθεση  και θα αποκαλύψει τις  ευθύνες όσων πραγματικά εμπλέκονται.Η μάστιγα με τις μίζες ,που ευδοκιμούσε .όπως φαίνεται για πολλά χρόνια σε αυτό τον τομέα, πρέπει να λάβει οριστικά τέλος .

Όμως παράλληλα επιβάλλεται να βρεθεί μια ουσιαστική λύση στη φαρσοκωμωδία με τα πόθεν έσχες των πολιτικών.Οι ανεπαρκείς έλεγχοι που δεν αποκαλύπτουν τίποτε, το έλλειμμα διαχρονικών συγκρίσεων της περιουσιακής κατάστασης και η λειψή διαφάνεια ,έχουν καταστήσει το πόθεν έσχες ένα αναξιόπιστο χαρτομάνι.
Είναι ευθύνη και υποχρέωση των ίδιων των πολιτικών, για τη δική τους αυτοπροστασία, για τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπιστίας τους, να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο ελέγχου που δεν θα επιτρέπει σε κανένα ,να συγκαλύπτει παράνομα  αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου