Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Αυτή είναι η Διοικήτρια του μαιευτηρίου «Έλενα» με το πλαστό πτυχίο και στέλεχος της ΝΔ

Ο Συνήγορος του πολίτη κατόπιν επώνυμης και έγγραφης καταγγελείας ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από τον νόμο τυπικά προσόντα,ζήτησε με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.

Οι υπηρεσίες του Υπ. Υγείας διενήργησαν έλεγχο γνησιότητας του πτυχίου και διαπίστωσαν ότι ο
κατατεθείς στον διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.

 Προσόντα
Τέως νομαρχιακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και στέλεχος  της Ν.Δ
Η κα Μαρία Φουρναράκη κατέλαβε τη θέση τo 2013, ως οικονομολόγος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Υπουργός Υγείας
Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στις 11-10-2013, ενώπιον εκατοντάδων συμμετεχόντων στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας της ΕΕΜΥΥ, ρωτήθηκε συγκεκριμένα και απάντησε κατηγορηματικά ότι "τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί"» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επιστημονική εταιρεία.

Πολλές οι Καταγγελείες
Τουλάχιστον έξι διοικητές δημόσιων νοσοκομείων, ένας εκ των οποίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, κατέχουν το αξίωμα χωρίς να πληρούν τη βασική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος, το πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής. Μάλιστα, ουδέποτε το προσκόμισαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι ήταν αναγκαίο για την πράξη διορισμού τους. Αυτό καταγγέλλει η Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) με επιστολή της, καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα.

Υ/Γ : O υπουργός υγείας κ. Aδωνις Γεωργιάδης δεν έχει καμία ευθύνη μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι: "τα πτυχία όλων των υπό διορισμό έχουν ελεγχθεί"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου