Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων στην Κρήτη με "Γαλάζια" απόχρωση!

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση οικονομικού εγκλήματος και τοκογλυφίας με έντονο πολιτικό «άρωμα» εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη. Συνελήφθησαν 6 άτομα που είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες και απομυζούσαν τεράστια ποσά από υπερχρεωμένους επιχειρηματίες στο Ηράκλειο. Δύο από τους έξι συλληφθέντες έχουν στενές σχέσεις με πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες φέρονται να είχαν δημιουργήσει εικονικές εταιρείες, οι οποίες
απευθύνονταν σε υπερχρεωμένους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου με μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο. Δεσμεύονταν ότι θα αποπληρώσουν οι ίδιοι τα χρέη τους παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσοστό από τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Ωστόσο, οι δράστες δεν αποπλήρωσαν ποτέ τα 3 περίπου εκ. Ευρώ που χρωστούσαν οι επιχειρήσεις,  σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν «πέτσινες» επιταγές, ενώ ταυτόχρονα πήραν από τους επιχειρηματίες περίπου 14 εκ. Ευρώ από τα κέρδη τους.
Οι συλληφθέντες, βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του κοριού της ΕΥΠ τους τελευταίους 8 μήνες, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται ηχηρά ονόματα της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου με έντονο πολιτικό «άρωμα».
Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας δικηγόρος ο οποίος στο παρελθόν είχε στενές σχέσεις με γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ο οποίος είναι μετακλητός στο πολιτικό γραφείο πολιτευτή της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου