Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αναβολή πάλι (στις 6 Μαϊου) η δίκη της συζύγου του Γιακουμάτου!


 Δεύτερη αναβολή της δίκης της Ελένης Θεοδώρου και του Δημήτρη Γιακουμάτου - συζύγου και αδελφού του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτου- αποφάσισε το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη ορίστηκε για τις 6 Μαϊου λόγω κωλύματος του συνηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου.
Κατηγορούνται μαζί με ακόμα δύο άτομα για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων σχετικά με τον οίκο ευγηρίας "Αγιος Χαράλαμπος" που διατηρούν στο Ψυχικό.
Η Ελένη Θεοδώρου εμφανίζεται ως
πρόεδρος του ιδρύματος και ο Δημήτρης Γιακουμάτος ως διευθύνων σύμβουλος.


Μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη από την οικονομική αστυνομία της συζύγου και του αδερφού του βουλευτή, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από την Βουλή την άρση της βουλευτικής ασυλία του  προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και του ίδιου για τις φορολογικές παραβάσεις.
Το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας πάντως παρουσίαζε τον πρώην υπουργό της ΝΔ, ως άμεσο συνεργό στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και υποκρυπτόμενο διαχειριστή του οίκου ευγηρίας.
Επίσης μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται να συνδέουν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο με την ιδιοκτησία και με τις οικονομικές συναλλαγές του οίκου, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά αφήνοντας και αιχμές για μεθοδεύσεις.

Πάντως λίγες  ημέρες αργότερα δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα Realnews  σημείωμα ελέγχου, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία και αναφέρει ότι ο βουλευτής της ΝΔ, εκτός από τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο γηροκομείο, είχε πλήρη γνώση, αλλά και συμμετείχε και στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων, που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Η δε ανώνυμη καταγγελία που είχε φτάσει  στην οικονομική αστυνομία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο -αναγραφόμενο- ποσό από το καταβληθέν.

Το εν λόγω γηροκομείο είναι του Γεράσιμου Γιακουμάτου, το έχει όμως στο όνομα του αδερφού του Δημήτριου Γιακουμάτου. Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν στο γηροκομείο και έκανε τις χρηματικές συναλλαγές. Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, πλην όμως μου έδινε απόδειξη 1.130 ευρώ. Στα βιβλία χρεώνουν το ποσό της απόδειξης και έχουν ένα χαρτί με τα ποσά που πληρώναμε στην τσάντα της κυρίας Αναστασίας στη reception» έγραφε χαρακτηριστικά η καταγγελία. Παράλληλα, σε ένορκες καταθέσεις που ελήφθησαν από ιδιώτες συμβαλλόμενους με το γηροκομείο, πολλοί από αυτούς φέρεται να  υποστήριξαν ότι ως ιδιοκτήτη της εταιρείας γνώριζαν τον Γεράσιμο  Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις αποφάσιζε και έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλόμενων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών, καθώς και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων


πηγη:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου