Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Σότσι: Καυτό "τόπλες" σκιέρ από τον Λίβανο προκαλεί «χιονοστιβάδα» αντιδράσεων (βίντεο)



 
ΜΑΡΙΟΣ ΔΑΝΗΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στον Λίβανο οι αισθησιακές φωτογραφίες και το βίντεο της αθλήτριας του σκι, Τζάκι Σαμούν, η οποία βρίσκεται στο Σότσι για να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι φωτογραφίες, που την απεικονίζουν να ποζάρει topless στο χιόνι, κρατώντας τα πέδιλα του σκι, είναι από τα παρασκήνια φωτογράφισης για
αυστριακό αθλητικό ημερολόγιο, η οποία έλαβε χώρα πριν από τρία χρόνια.
Η Σαμούν ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δεν ήταν προς δημοσίευση, ωστόσο τα λιβανέζικα μέσα δεν άργησαν να την κατηγορήσουν ότι ντρόπιασε τη χώρα, η οποία, μάλιστα θεωρείται μια από τις πιο φιλελεύθερες του αραβικού κόσμου.
Το θέμα απασχόλησε και την κυβέρνηση του Λιβάνου, με τον υπουργό νεότητας και αθλητισμού, Φαϊσάλ Καράμι, να ζητά έρευνα από την Κρατική Ολυμπιακή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλιστεί «η προστασία της εικόνας της χώρας».
Από την πλευρά της η νεαρή αθλήτρια, έσπευσε να απολογηθεί, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook:
«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους σας. Γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και οι εικόνες αυτές δεν αρμόζουν στον πολιτισμό μας. Καταλαβαίνω απόλυτα την κριτική σας», τόνισε χαρακτηριστικά, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, με τοποθετήσεις τους στα social media, υπερασπίστηκαν το δικαίωμά της να κάνει τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.
Μάλιστα, δημιουργήθηκε και καμπάνια η οποία καλούσε τους υποστηρικτές της να ανεβάσουν topless φωτογραφίες τους στο Twitter, σε ένδειξη συμπαράστασης.
«Επειδή ο Λίβανος δεν είναι Κανταχάρ (σ.σ. πόλη του Αφγανιστάν) και ποτέ δεν θα γίνει», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Twitter, ενώ ένα άλλο μήνυμα συμπαράστασης ανέφερε: «Η Τζάκι Σαμούν αναπαράγει μια πολύ καλύτερη εικόνα για τον Λίβανο, απ΄ότι ο ιερός πόλεμος, η τρομοκρατία, οι εκρήξεις, οι πολιτικοί ηγέτες και η διαφθορά».
Πάντως, από την πλευρά της, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, ξεκαθάρισε ότι, παρόλο που οι φωτογραφίες δεν αντιπροσωπεύουν την αθλητική εικόνα του Λιβάνου, δεν σκοπεύουν να ανακαλέσουν τη συμμετοχή της στους αγώνες του Σότσι.

Απολαύστε το βίντεο:



πηγη:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου