Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Το Πλοίο μεταφοράς οχημάτων "Neptune Galene" ύψωσε την ελληνική σημαία


Στην τελετή παραλαβής του πλοίου «Neptune Galene», της εταιρείας «Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.Α», το οποίο ύψωσε ελληνική σημαία, στο Ουλσάν της Ν. Κορέας, παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μιλώντας κατά την τελετή, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων κάθε φορά που κατασκευάζεται ένα πλοίο και υψώνει την ελληνική σημαία.
Στην εκδήλωση παραλαβής παρέστησαν επίσης η ιδιοκτήτρια της εταιρείας του πλοίου κυρία
Μελίνα Τραυλού, η διευθύνουσα σύμβουλος της βιομηχανίας μπισκότων Παπαδοπούλου ΑΕ και ανάδοχος του πλοίου κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, καθώς και κυβερνητικοί παράγοντες της Νότιας Κορέας.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises SA, η ιδιοκτήτρια οικογένεια Τραυλού με τη σημερινή τους κίνηση να υψώσουν την ελληνική σημαία φθάνουν στα τέσσερα συνολικά πλοία που εντάσσουν στο ελληνικό νηολόγιο, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον πατριωτισμό τους και τη συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια».
Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για τις κυρίες Τραυλού και Παπαδοπούλου κάνοντας λόγο για δύο γυναίκες δυναμικές που μοχθούν καθημερινά, βάζουν και την ψυχή τους στη δουλειά που κάνουν και αποδεικνύουν τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην επιχειρηματικότητα. «Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της ναυτιλίας διακρίνονται καθοδηγώντας την ελληνική ναυτιλία στην πρωτοπορία. Και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα για την ελληνική ναυτιλία που πρωταγωνιστεί, καθώς διαψεύδει όσους θεωρούν ότι η Ναυτιλία είναι κλάδος κυρίως για άντρες» σημείωσε ο υπουργός.
 
Από την πλευρά της η κυρία Τραυλού, τόνισε ότι νιώθει υπερήφανη που το πλοίο της εταιρείας της υψώνει την ελληνική σημαία: «Για εμάς τους Έλληνες η θάλασσα είναι το σπίτι μας και το θαλάσσιο εμπόριο είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία μας». Η ιδιοκτήτρια της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises SA επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «το "Neptune Galene" θα φέρει την ελληνική σημαία. Και όπως  ο υπόλοιπος στόλος μας θα αντιπροσωπεύει με υπερηφάνεια την μόνη ελληνική εταιρεία που επιχειρεί έναν στόλο μεταφοράς οχημάτων».
 
Αξίζει να επισημανθεί ότι το σκάφος “Neptune Galene”, ανήκει στην εταιρεία “Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A”, ηγετικής δύναμης στον κλάδο θαλασσίων μεταφορών, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 25 λιμάνια σε 18 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Είναι ένα εξειδικευμένο πλοίο μεταφοράς οχημάτων, ενώ με μεταφορική ικανότητα επιφάνειας 31.000 τ.μ., μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.500 αυτοκίνητα. Την Eλληνική σημαία θα υψώσει και το δεύτερο πλοίο που έχει παραγγελθεί από την Neptune Lines στα ναυπηγεία HMD, το “Neptune Thalassa”, το οποίο θα παραληφθεί στα τέλη Μαρτίου 2014. Μαζί με αυτό, ο αριθμός των σκαφών της Neptune Lines που εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο φθάνει τα τέσσερα με προοπτική περαιτέρω αύξησης. Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου στο ελληνικό νηολόγιο είχαν ενταχθεί το “Neptune Kefalonia” και το “Neptune Ithaki”.
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου