Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Φιλιππίδης

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου,για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τουρκικό δικαστήριο που εξέταζε την έκδοσή του, την έκρινε παράνομη. Η αποφυλάκιση του αναμένεται να γίνει
το απόγευμα.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση αυτή μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες έκδοσής του στην  Ελλάδα και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί.
Και δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε
Στις 23 Ιανουαρίου στην Ελλάδα εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση επισφαλούς δανείου,  σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΤΤ 'Αγγελου Φιλιππίδη.
Η υπόθεση αφορά δανειοδότηση συνολικού ύψους περίπου 104 εκατ. ευρώ, προς επιχειρηματία. Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα, όπως και στις προηγούμενες, δηλαδή για απιστία, άμεσε συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρονται κατηγορούμενοι συνολικά 14 πρόσωπα.
Ειδικότερα, διερευνάται το δάνειο ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε από τη διοίκηση Φιλιππίδη, στις αρχές του 2009, προς την εταιρεία real estate EKTASIS DEVELOPMENT, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου. Η εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση που έγινε δεκτή για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Σύμφωνα με την υπ' αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές, ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.
Ωστόσο, παρόλο που η εν λόγω εταιρεία υπήχθη τελικά στη διαδικασία συνδιαλλαγής, αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αλλά για τρία ολόκληρα χρόνια (ως το τέλος του 2012) οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν την ασυλία του άρθρου 99.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου