Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Καμπάνα από το Εφετείο στον πρώην Νομάρχης Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκα για τα αναπηρικά πάσο

Σε φυλάκιση δύο χρόνων, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος του Κιλκίς κ.Ευάγγελος Μπαλάσκας
 
Το Δικαστήριο καταδίκασε και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς με φυλάκιση τριών χρόνων, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για χρήση ψευδών βεβαιώσεων, όπως επίσης και για ηθική αυτουργία για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που τέλεσε ο πρώτος κατηγορούμενος.
Η υπόθεση αφορούσε τα πλαστά αναπηρικά πάσο που είχε εκδώσει η νομαρχία Κιλκίς, προκαλώντας ζημιά περίπου 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.
Την ενοχή τους, με τη χορήγηση ελαφρυντικών, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε νομάρχης Κιλκίς, από τον Ιανουάριο 2007 έως το Νοέμβριο 2008 βεβαίωσε ότι στο νομό υπάρχουν συνολικά 10.211 άτομα με αναπηρίες ενώ ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων ήταν 2.218.
οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν της αθωότητάς τους, αλλά δεν έπεισαν το Δικαστήριο.

Ποιός είναι ο κ.Ευάγγελος Μπαλάσκας.
Γεννήθηκε το 1958 στην Ευκαρπία Κιλκίς από αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γαρέφη, οικονομολόγο, και έχει δύο παιδιά, την Όλγα φοιτήτρια Νομικής και το Δημήτρη μαθητή Λυκείου.
Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων αναπτύσσει πληθώρα πολιτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Όντας ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ, δραστηριοποιείται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς. Πιστός στις ρίζες του και ευαίσθητος σε ό,τι αφορά την παράδοση, γίνεται Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Φοιτητών του Α.Π.Θ., ενώ στη συνέχεια τη διετία ‘90-92, διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Κιλκίς.
Παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματος του κτηνιάτρου στο Κιλκίς, αρχίζει και η ενεργή ενασχόλησή του με τα πολιτικά πράγματα του τόπου, στον κομματικό χώρο της ΝΔ.
Αρχικά και για οκτώ συνεχή έτη εκλέγεται σύμβουλος της Τ.Ε. Κιλκίς, στη συνέχεια μέλος της ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς και την περίοδο 1996-1997 εκλέγεται Πρόεδρος του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου. Το 1998 ορίζεται με απόφαση του πρώην Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) Γεωργίας. Από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκινά το 1998, όταν εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 και του 2006 κατέρχεται ως επικεφαλής συνδυασμού και εκλέγεται και τις δύο φορές Νομάρχης Κιλκίς.
Στις αυτοδιοκητικές εκλογές του 2010 αποφασίζει να κάνει «Στροφή στο Δημότη» ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού. Το Νοέμβρη του 2010 γίνεται ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικράτη στο δήμο Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου